Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11893
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБезус, Р. М.-
dc.contributor.authorBezus, R.-
dc.contributor.authorВолох, Петро Володимирович-
dc.contributor.authorVolokh, Petro-
dc.contributor.authorОстрініна, В. В.-
dc.contributor.authorOstrinina, V.-
dc.date.accessioned2024-01-29T11:35:08Z-
dc.date.available2024-01-29T11:35:08Z-
dc.date.issued2016-12-
dc.identifierhttp://prostir.pdaba.dp.ua/archive/116/11.pdf-
dc.identifier.citationБезус Р. М. Аграрно-правові аспекти виробництва сировини та продукції за органічними стандартами в Україні / Р. М. Безус, П. В. Волох, В. В. Острініна // Економічний простір. - 2016. - № 116. - С. 115-123uk_UA
dc.identifier.urihttp://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11893-
dc.description.abstractUK: Дослідження статті присвячене оцінці законодавчої бази агровиробництва за органічними стандартами в Україні. Виявлено логічні та понятійні розбіжності у викладенні інструктивних матеріалів та законодавчих актів міждисциплінарного характеру щодо сертифікованої органічної продукції. Рекомендовано переосмислення дефініцій, понять: «традиційна продукція», «речовина», «сировина» тощо в основних джерелах правового забезпечення виробництва сировини та продукції за органічними стандартами. Запропоновані уточнюючі зміни до існуючих правових документів для уникнення дисбалансу між термінами і поняттями комплексу сільськогосподарських наук і законів, розпоряджень та стандартів, що стосуються виробництва продукції за органічними стандартами в Україні. Зрозумілі поняття, рекомендації без протиріч між поняттями аграрного права та господарських практик виробників дадуть можливість фермерам уникати додаткових бар’єрів на шляху до стабільного розвитку агробізнесу, застосовуючи технології за органічними стандартами.uk_UA
dc.description.abstractEN: The research of the article is focused on the legislative framework of agricultural production according to organic standards in Ukraine. The logical and conceptual differences in the presentation of various materials and legislation on certified organic products are discovered. The revising of definitions and concepts of "traditional products", "substance", "raw material" etc. in the main source of legal provision for the production of raw materials and ready products certified according to organic standards is recommended. The clarifying amendments to existing legal instruments are proposed in order to avoid an imbalance between terms in agricultural sciences and concepts in regulations and standards relating to production according to organic standards in Ukraine. The clear concept and recommendation without conflicts between the terms of agricultural laws and business practices of manufacturers will allow farmers to avoid additional barriers to sustainable development of agribusiness with applying technology of organic standards.-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherДВНЗ «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури»uk_UA
dc.subjectвиробництво аграрної продукціїuk_UA
dc.subjectпродовольча безпекаuk_UA
dc.subjectаграрне правоuk_UA
dc.subjectекономіка органічного виробництваuk_UA
dc.subjectорганічне виробництвоuk_UA
dc.subjectfood securityuk_UA
dc.subjectorganic productionuk_UA
dc.subjecteconomics of organic productionuk_UA
dc.subjectagricultural lawuk_UA
dc.subjectorganic farminguk_UA
dc.subjectagricultural productionuk_UA
dc.titleАграрно-правові аспекти виробництва сировини та продукції за органічними стандартами в Україніuk_UA
dc.title.alternativeAgrarian and legal aspects of production raw material and products according to organic standards in Ukraineuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:№ 116

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Bezus.pdf392,65 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.