Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12979
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorBiletska, Natalia-
dc.contributor.authorБілецька, Наталія Вікторівна-
dc.contributor.authorHolovko, Olha-
dc.contributor.authorГоловко, Ольга Михайлівна-
dc.contributor.authorLemak, Vasyl-
dc.contributor.authorЛемак, Василь Васильович-
dc.date.accessioned2024-05-20T08:46:41Z-
dc.date.available2024-05-20T08:46:41Z-
dc.date.issued2024-04-
dc.identifierhttp://www.prostir.pdaba.dp.ua/index.php/journal/article/view/1530-
dc.identifierDOI: https://doi.org/10.32782/2224-6282/191-8-
dc.identifier.citationBiletska N. Contemporary concepts of development of tourist and restaurant clusters in mountainous areas / N. Biletska, O. Holovko, B. Lemak // Економічний простір. – 2024. - № 191. - С. 40-45uk_UA
dc.identifier.urihttp://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12979-
dc.description.abstractEN: In the context of our research, we note that mountainous regions in the majority of countries worldwide, despite having unique characteristics and tourism potential, still lag economically. This is associated with various factors such as challenging conditions for agricultural production, limited opportunities for industrial development, difficulties in developing transportation infrastructure, and remoteness from consumption centers and markets. However, it has been proven that the development of tourism and restaurant clusters can be an effective way to eliminate the economic backwardness of mountainous areas. The article aims to analyze concepts for developing tourism and restaurant clusters in mountainous regions. The authors have demonstrated that the development of tourism and restaurant clusters is a conceptual approach to creating a joint product and fostering collaboration among tourism or restaurant enterprises, the community, and other stakeholders in a specific area.uk_UA
dc.description.abstractUK: У межах дослідження звертаємо увагу на той факт, що гірські території більшості країн світу, хоча і мають унікальні особливості та туристичний потенціал, залишаються малорозвинутими з економічного погляду. Це пов'язано з негативним впливом різних чинників, серед яких складні умови для сільськогосподарського виробництва, обмежені можливості для промислового розвитку, труднощі у розвитку транспортної інфраструктури та віддаленість від центрів споживання і ринків. Разом з тим встановлено, що розвиток туристичних та ресторанних кластерів може бути ефективним способом ліквідації економічної відсталості гірських територій. Отже, мета статті полягає у виділенні та аналізі різних концепцій розвитку туристичних та ресторанних кластерів у гірських регіонах. Результати дослідження виокремлюють основні особливості концептуального розвитку туристичних та ресторанних кластерів у гірських регіонах, вказуючи на їх можливі варіації. Дослідження підтверджує можливість розвитку кластерів на основі інтегрованого формату послуг, що включає партнерство між різними зацікавленими сторонами для створення комплексних туристичних та гостинних пропозицій. Це сприяє розширенню асортименту послуг та підвищенню конкурентоспроможності. Доведено, що розвиток кластерів на основі екологізації та унікалізації продукту є можливим внаслідок зростання попиту на його екологічно чисті, природоохоронні та культурно насичені складові. Це сприяє збереженню навколишнього середовища та формуванню унікальних культурних та природних цінностей. Дослідження підтверджує можливість розвитку кластерів на основі спільного використання культурних ресурсів, через створення гібридних туристично-ресторанних продуктів. Це сприяє досягненню максимального задоволення клієнтів та ефективному використанню місцевих ресурсів. Доведено, що можливим є розвиток кластерів на основі дифузії капіталу, що може забезпечити рівномірний розподіл економічного розвитку та покращення якості життя в гірських регіонах. Це відкриває нові можливості для розвитку підприємництва та підвищення доступності інфраструктури. Відзначено, що кожна з цих концепцій має унікальні переваги та вимоги, і їх взаємодія може сприяти створенню стійких та ефективних кластерних систем. Практичне значення дослідження полягає в формуванні можливостей для розширення розуміння та практичного застосування концепцій розвитку туристичних та ресторанних кластерів в гірських регіонах.-
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherПридніпровська державна академія будівництва та архітектуриuk_UA
dc.subjectкластерuk_UA
dc.subjectкулінарні туриuk_UA
dc.subjectспівпраця та координація дійuk_UA
dc.subjectкулінарні фестиваліuk_UA
dc.subjectгастрономічні туриuk_UA
dc.subjectдифузія капіталуuk_UA
dc.subjectcooperation and coordination of actionsuk_UA
dc.subjectculinary festivalsuk_UA
dc.subjectgastronomic toursuk_UA
dc.subjectculinary toursuk_UA
dc.subjectcapital diffusionuk_UA
dc.titleContemporary concepts of development of tourist and restaurant clusters in mountainous areasuk_UA
dc.title.alternativeСучасні концепції розвитку туристичних та ресторанних кластерів гірських територійuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:№ 191

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Biletska.pdf454,42 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.