Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/15352
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Котуранова, Тетяна Віталіївна | - |
dc.contributor.author | Koturanova, Tetiana | - |
dc.contributor.author | Котуранова, І. В. | - |
dc.contributor.author | Koturanova, Iryna | - |
dc.date.accessioned | 2025-05-14T11:08:26Z | - |
dc.date.available | 2025-05-14T11:08:26Z | - |
dc.date.issued | 2025-02 | - |
dc.identifier | http://www.easterneurope-ebm.in.ua/journal/46_2025/14.pdf | - |
dc.identifier | DOI: https://doi.org/10.32782/easterneurope.46-12 | - |
dc.identifier.citation | Котуранова Т. В. Інноваційні тренди в ресторанному бізнесі / Т. В. Котуранова, І. В. Котуранова // Східна Європа: економіка, бізнес та управління. – 2025. – № 1(46). – С. 86-90 | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/15352 | - |
dc.description.abstract | UK: Ресторанний бізнес – один із найдинамічніших напрямків підприємництва, який охоплює не лише приготування їжі, а й організацію роботи для задоволення потреб клієнтів. Управління інноваціями, впровадження сучасних технологій і програми взаємодії з клієнтами роблять ключову роль у підвищенні конкурентоспроможності. У сучасних умовах підприємства необхідно використовувати нові підходи для залучення клієнтів і зростання прибутку. Інноваційні технології покращують сервіс і сприяють збільшенню доходів, але важливо аналізувати їх вплив, щоб прибуток перевищив витрати. Стаття присвячена аналізу сучасних інноваційних трендів: роботизації, автоматизації процесів, штучному інтелекту, Internet речам IoT, інтерактивності, системі контролю Big Data, інноваційним концепціям кухні, іміджу та креативності тощо. Це може допомогти вивести ресторан на новий рівень розвитку й зробити його успішним. | uk_UA |
dc.description.abstract | EN: The restaurant business is one of the most dynamic areas of entrepreneurship, which includes not only the preparation of food, but also the organization of work to meet the needs of customers. Innovation management, implementation of modern technologies and customer interaction programs play a key role in increasing competitiveness. In modern conditions, the enterprise must use new approaches to attract customers and increase profits. Innovative technologies improve service and contribute to increased revenues, but it is important to analyze their impact so that profits exceed costs. Innovation is one of the main drivers of the restaurant business. The quality of food and service are no longer the only factors in the development of the restaurant business. Guests perceive innovation in restaurants as a self-evident phenomenon. At the same time, it should be noted that the level of competition is growing, consumer preferences are rapidly changing, which in general determines the need to change not only the development trends of the restaurant business, but also the formation of innovative concepts or a fundamental change in the policy of restaurant enterprises. The problem is that many restaurants still do not pay due attention to finding and implementing innovations in the restaurant business to promote services or create an interesting concept that would reflect trends and develop the restaurant according to the existing restaurant concepts market. The study of trends in the development of the restaurant market, the analysis of existing trends in this area, the active use of innovations in the development of the restaurant and the promotion of its services will lead to sustainable development and give the restaurant competitive advantages. Innovative trends are becoming relevant in the market of restaurant services. The main trends in innovations that have begun to transform the activities of restaurant establishments are especially relevant. The article is devoted to the analysis of modern innovative trends: robotics, process automation, artificial intelligence, Internet of Things IoT, interactivity, Big Data control system, innovative kitchen concepts, image and creativity, etc. This can help bring the restaurant to a new level of development and make it successful. | - |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | ННІ "Придніпровська державна академія будівництва та архітектури" | uk_UA |
dc.publisher | Український державний університет науки і технологій | - |
dc.subject | інноваційні технології | uk_UA |
dc.subject | ресторан | uk_UA |
dc.subject | система контролю Big Data | uk_UA |
dc.subject | інноваційні концепції кухні | uk_UA |
dc.subject | автоматизації процесів | uk_UA |
dc.subject | роботизація | uk_UA |
dc.subject | інтерактивність | uk_UA |
dc.subject | штучний інтелект | uk_UA |
dc.subject | комп’ютерні технології | uk_UA |
dc.subject | Internet речі IoT | uk_UA |
dc.title | Інноваційні тренди в ресторанному бізнесі | uk_UA |
dc.title.alternative | Innovative trends in the restaurant business | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | № 1 (46) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Koturanova.pdf | 302,14 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.