Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/15485
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБубенець, Ірина Георгіївна-
dc.contributor.authorBubenets, Iryna-
dc.contributor.authorКрисько, Ю. А.-
dc.contributor.authorKrysko, Yulia-
dc.date.accessioned2025-05-28T09:16:47Z-
dc.date.available2025-05-28T09:16:47Z-
dc.date.issued2025-04-
dc.identifierDOI: https://doi.org/10.30838/EP.200.22-26-
dc.identifierhttps://economic-prostir.com.ua/article/200-instrumenty-formuvannya-marketyngovogo-kompleksu-pidpryyemstv-restorannogo-biznesu-v-umovah-czyfrovizacziyi/-
dc.identifier.citationБубенець І. Г. Інструменти формування маркетингового комплексу підприємств ресторанного бізнесу в умовах цифровізації / І. Г. Бубенець, Ю. А. Крисько // Економічний простір. – 2025. – № 200. – С.22-26uk_UA
dc.identifier.urihttp://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/15485-
dc.description.abstractUK: У статті обґрунтовано значення використання інструментів цифрового маркетингу у формуванні маркетингового комплексу підприємств ресторанного бізнесу для підвищення конкурентоспроможності закладів, оптимізації взаємодії з клієнтами та збільшення прибутку. Відзначено, що інтеграція сучасних цифрових технологій, таких як великі дані, штучний інтелект, автоматизовані CRM-системи, персоналізований маркетинг та омніканальні комунікації у маркетингову діяльність рестораторів дозволить бізнесу не лише підвищити ефективність рекламних звернень, а й адаптуватися до змін у поведінці споживачів, забезпечуючи довготривалу лояльність клієнтів. За підсумками проведених досліджень сформовано основні зміни у складових маркетингового комплексу 4P під впливом цифровізації, які визначають основні підходи та стратегії ведення ресторанного бізнесу в сучасних умовах. Запропоновано перспективні інструменти формування маркетингового комплексу для підприємств ресторанного бізнесу в умовах цифровізації, які варто впровадити рестораторам.uk_UA
dc.description.abstractEN: The use of digital marketing tools in the formation of the marketing complex of restaurant business enterprises increases the competitiveness of establishments, optimizes customer interaction and increases profitability. The integration of modern digital technologies into marketing activities will increase the effectiveness of advertising messages, adapt to changes in consumer behavior, and ensure long-term customer loyalty. In this regard, the study of effective marketing tools for the formation of a marketing complex is extremely relevant for restaurant business enterprises. The article is aimed at substantiating the effectiveness of the use of digital technologies in the marketing activities of enterprises in the context of digitalization, as well as identifying new approaches and tools for forming a marketing complex for restaurant business enterprises. In the context of digitalization, the traditional concept of the 4P marketing complex (Product, Price, Place, Promotion) is constantly transforming. Digital technologies provide new opportunities for product management, pricing, sales channels, and communication with consumers. In the midst of the current trends in the formation of new approaches to the marketing activities of restaurant business enterprises in the context of digitalization are: personalized marketing; automation of interaction with customers, in particular through CRM systems, omnichannel communications and gamification. The article describes the transformation of the components of the 4P marketing complex under the influence of digitalization, which determine the main approaches and strategies for running a restaurant business in modern conditions. Among the promising tools for forming a marketing complex for restaurant business enterprises in the context of digitalization are: the use of artificial intelligence; integration of voice assistants such as Google Assistant, Amazon Alexa and Apple Siri; use of virtual and augmented reality (VR/AR) technologies; use of blockchain technologies аж marketing; interactive content; environmental friendliness and sustainable development. In this way, restaurant business enterprises that can adapt to rapid technological changes, implement innovative approaches and use the digital tools proposed by the authors to improve the marketing mix will have significant competitive advantages in the market and prospects for sustainable development.-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherННІ "Придніпровська державна академія будівництва та архітектури"uk_UA
dc.publisherУкраїнський державний університет науки і технологій-
dc.subjectмаркетингові інструментиuk_UA
dc.subjectцифровізаціяuk_UA
dc.subjectмаркетинговий комплексuk_UA
dc.subjectцифровий маркетингuk_UA
dc.subjectресторанний бізнесuk_UA
dc.subjectdigital marketinguk_UA
dc.subjectmarketing toolsuk_UA
dc.subjectrestaurant businessuk_UA
dc.subjectdigitalizationuk_UA
dc.subjectmarketing complexuk_UA
dc.titleІнструменти формування маркетингового комплексу підприємств ресторанного бізнесу в умовах цифровізаціїuk_UA
dc.title.alternativeTools for forming the marketing complex of restaurant business enterprises in the conditions of digitizationuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:№ 200

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Bubenets.pdf299,54 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.