Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2261
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorШепель, Тетяна Володимирівна-
dc.contributor.authorШепель, Татьяна Владимировна-
dc.contributor.authorShepel, Tetiana-
dc.date.accessioned2019-12-18T07:04:33Z-
dc.date.available2019-12-18T07:04:33Z-
dc.date.issued2019-01-
dc.identifierhttp://www.easterneurope-ebm.in.ua/journal/18_2019/14.pdf-
dc.identifier.citationШепель Т. В. Аналіз тенденцій розвитку закладів харчування та їх вплив на дохідність ресторанного бізнесу в Україні / Т. В. Шепель // Cхідна Європа: економіка, бізнес та управління. – 2019. – № 18. – С. 78-82.en_US
dc.identifier.urihttp://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2261-
dc.description.abstractUK: У статті визначено сучасні тенденції кількісних змін і структурної перебудови закладів харчування України та виявлено причини, що зумовили їх формування. Описано особливості організації ресторанного господарства та обґрунтовано пріоритетні напрями його перспективного розвитку. Проаналізовано тенденції розвитку ресторанного бізнесу в країні за останні п’ять років. Розглянуто чинники, що впливають на роботу підприємств ресторанного бізнесу регіонів та країни у цілому. Проаналізовано зміни діяльності різних за розміром підприємств ресторанного господарства України до початку, під час розгортання загальноекономічної кризи, військових конфліктів на сході країни та анексії АР Крим.en_US
dc.description.abstractRU: В статье определены современные тенденции количественных изменений и структурной перестрой- ки общепита Украины и выявлены причины, обусловившие их формирование. Описаны особенности организации ресторанного хозяйства и обоснованы приоритетные направления его перспективного развития. Проанализированы тенденции развития ресторанного бизнеса в стране за последние пять лет. Рассмотрены факторы, влияющие на работу предприятий ресторанного бизнеса регионов и страны вцелом.Проанализированы изменения деятельности различных по размеру предприятий ресторанного хозяйства Украины до начала, во время развертывания общеэкономического кризиса, военных конфликтов на Востоке страны и аннексии АР Крым.-
dc.description.abstractEN: The article identifies the current trends of quantitative changes and structural rearrangement of Ukrainian nutrition institutions and identifies the reasons for their formation. The peculiarities of organization of restaurant economy are described and priority directions of its perspective development are grounded. The tendencies of restaurant business development in the country for the last five years have been analyzed. The factors influencing the work of enterprises of the restaurant business of the regions and the country as a whole are considered. The advantages and disadvantages of the work of the institutions of the unified networks were studied. The article defines the priorities of Ukrainians in relation to modern food culture in connection with changes habits and habits of food intake. The types of national restaurants are considered food and service traditions. It is noted that the change of traditions food is not related to traditions, but to the social status of food. Quick rhythm urban life makes the younger generation prefer the combination national traditions with stereotypes of fast food. The changes of short-term, medium-term and long-term sustainability of various enterprises of the restaurant economy of Ukraine before the beginning, during the deployment of the general economic crisis and military conflicts in the East of the country have been analyzed and annexations of the Autonomous Republic of Crimea. The forecast for the development of enterprises and establishments of restaurant economy of Ukraine in the future is made. The attention was paid to the new formats of restaurant facilities and innovative approaches for keeping regular visitors and attracting new ones in a competitive environment. It has been proved that the introduction of innovations, stabilization of political and economic situation in the country provides stability and competitive advantages to restaurant establishments.-
dc.language.isouken_US
dc.subjectгромадське харчуванняen_US
dc.subjectресторанне господарствоen_US
dc.subjectмережа ресторанних закладівen_US
dc.subjectресторанний форматen_US
dc.subjectзаклади харчуванняen_US
dc.subjectгостинністьen_US
dc.subjectпотребаen_US
dc.subjectринок послуг ресторанного господарстваen_US
dc.subjectготельно-ресторанний бізнесen_US
dc.subjectтуризмen_US
dc.subjectресторанen_US
dc.subjectобщественное питаниеen_US
dc.subjectресторанное хозяйствоen_US
dc.subjectсеть ресторанных заведенийen_US
dc.subjectресторанный форматen_US
dc.subjectпитаниеen_US
dc.subjectгостеприимствоen_US
dc.subjectпотребностьen_US
dc.subjectрынок услуг общественного питанияen_US
dc.subjectгостинично-ресторанный бизнесen_US
dc.subjectcateringen_US
dc.subjectrestauranten_US
dc.subjectnetwork of restaurant establishmentsen_US
dc.subjectrestaurant formaten_US
dc.subjectcateringen_US
dc.subjecthospitalityen_US
dc.subjectneeden_US
dc.subjectmarket of restaurant servicesen_US
dc.subjecthotel and restaurant businessen_US
dc.subjecttourismen_US
dc.subjectrestauranten_US
dc.titleАналіз тенденцій розвитку закладів харчування та їх вплив на дохідність ресторанного бізнесу в Україніen_US
dc.title.alternativeАнализ тенденций развития заведений питания и их влияние на доходность ресторанного бизнеса в Украинеen_US
dc.title.alternativeAnalysis of trends of development of foodstuffs and their influence on the income of restaurant business of Ukraineen_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:№ 1 (18)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Shepel.pdf285,12 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.