Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2287
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГаєвська, Лариса Миколаївна-
dc.contributor.authorГаевская, Лариса Николаевна-
dc.contributor.authorHaievska, Larysa-
dc.date.accessioned2019-12-20T09:02:32Z-
dc.date.available2019-12-20T09:02:32Z-
dc.date.issued2019-01-
dc.identifierhttp://www.easterneurope-ebm.in.ua/journal/18_2019/16.pdf-
dc.identifier.citationГаєвська Л. М. Мотиваційний механізм управління трудовим потенціалом підприємства хлібопекарської промисловості / Л. М. Гаєвська // Cхідна Європа: економіка, бізнес та управління. – 2019. – № 18. – С. 91-94.en_US
dc.identifier.urihttp://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2287-
dc.description.abstractUK: У статті розглянуто передумови та необхідність ґрунтовного дослідження категорії «мотивація персоналу» в контексті управління трудовим потенціалом підприємства. Наведено основні проблеми та особливості мотиваційного механізму управління трудовим потенціалом суб’єкта господарювання хлібопекарської промисловості. Обґрунтовано необхідність та принципи створення дієвого механізму вдосконалення засобів мотивації трудової поведінки персоналу на підприємстві. Проведено соціальне опитування щодо найефективніших способів мотивації праці персоналу серед українців. Розглянуто, проаналізовано систему стимулів, яка включає оплату праці, зокрема розмір щорічної премії, частку основної заробітної плати в загальному доході працівника.en_US
dc.description.abstractRU: В статье рассмотрены предпосылки и необходимость основательного исследования категории «мотивация персонала» в контексте управления трудовым потенциалом предприятия. Приведены основные проблемы и особенности мотивационного механизма управления трудовым потенциалом субъекта хозяйствования хлебопекарной промышленности. Обоснованы необходимость и принципы создания действенного механизма совершенствования способов мотивации трудового поведения персонала на предприятии. Проведен социальный опрос относительно самых эффективных способов мотивации труда персонала среди украинцев. Рассмотрена, проанализирована система стимулов, которая включает оплату труда, в частности размер ежегодной премии, долю основной заработной платы в общем доходе работника.-
dc.description.abstractEN: The article examines the preconditions and the necessity of a thorough research of the category “personnel motivation” in the context of managing the labor potential of the enterprise, since the motivation of workers today is characterized by the absence of awell-established system of organizational, socio-economic models and mechanisms for regulation and development, since the participants in labor relations are not equal partners. In this regard, the process of personnel motivation needs to be improved taking into account the existing social resources and the socio-economic needs created by the employee. Positive motivation activates the ability of the employee of the bakery industry, gives the opportunity to develop its potential, and negative motivation inhibits the manifestation of abilities, impedes the achievement of the goals of the enterprises of the food industry. The main problems and peculiarities of the motivational mechanism of management of labor potential of the subject of management of the baking industry are presented. The necessity and principles of creating an effective mechanism for improving the means of motivation of personnel behavior at the enterprise have been substantiated, as all organizations are concerned about what needs to be done in order to obtain a stable and high level of performance of their employees. This means that it is necessary to give increased attention to how one can motivate the individual through incentives, rewards, leadership and most importantly, the work he performs and the organizational environment in which he works. A social survey of the most effective ways of motivation has been conducted staff work among Ukrainians. The system of incentives is considered and analyzed, which includes wages, namely the size of the annual bonus, the share of basic wages in the total income of the employee, etc.-
dc.language.isouken_US
dc.subjectтрудовий потенціал підприємстваen_US
dc.subjectмотивація персоналуen_US
dc.subjectматеріальні потребиen_US
dc.subjectоплата праціen_US
dc.subjectвинагородаen_US
dc.subjectматеріальне стимулюванняen_US
dc.subjectздібностіen_US
dc.subjectтрудовой потенциал предприятияen_US
dc.subjectмотивация персоналаen_US
dc.subjectматериальные потребностиen_US
dc.subjectоплата трудаen_US
dc.subjectвознаграждениеen_US
dc.subjectматериальное стимулированиеen_US
dc.subjectспособностиen_US
dc.subjectlabor potential of the enterpriseen_US
dc.subjectpersonnel motivationen_US
dc.subjectmaterial needsen_US
dc.subjectwagesen_US
dc.subjectremunerationen_US
dc.subjectmaterial stimulationen_US
dc.subjectabilitiesen_US
dc.titleМотиваційний механізм управління трудовим потенціалом підприємства хлібопекарської промисловостіen_US
dc.title.alternativeМотивационный механизм управления трудовым потенциалом предприятия хлебопекарной промышленностиen_US
dc.title.alternativeMotivational mechanism of management of labor potential of the bakery industry enterpriseen_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:№ 1 (18)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Haievska.pdf284,81 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.