Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2449
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЖебка, Валентин Володимирович-
dc.contributor.authorЖебка, Валентин Владимирович-
dc.contributor.authorZhebka, Valentyn-
dc.contributor.authorШевченко, В. С.-
dc.contributor.authorШевченко, В. С.-
dc.contributor.authorShevchenko, Valentyna-
dc.date.accessioned2020-01-21T08:37:44Z-
dc.date.available2020-01-21T08:37:44Z-
dc.date.issued2019-08-
dc.identifierhttp://www.easterneurope-ebm.in.ua/journal/21_2019/93.pdf-
dc.identifier.citationЖебка В. В. Моделювання процесу управління ризиками під час упровадження інновацій на підприємствах харчової промисловості / В. В. Жебка, В. С. Шевченко // Східна Європа: економіка, бізнес та управління. – 2019. – № 21. – С. 605-609.en_US
dc.identifier.urihttp://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2449-
dc.description.abstractUK: У статті проведено аналіз існуючих досліджень у сфері управління інноваційним розвитком підприємств та ризиків упровадження інновацій. У процесі дослідження авторами встановлено необхідність розроблення економіко-математичної моделі процесу управління інноваційними змінами, що дасть змогу попередити ризики та визначити ефективність упровадження інновацій. Під час побудови економіко-математичної моделі доведено, що у зв’язку з особливостями галузі харчової промисловості необхідно перейти від задач лінійного програмування до стохастичних задач із ймовірнісним обмеженнями. Наведено етапи аналізу економічного ризику під час упровадження інновацій. Запропоновано використання теорії ігор у процесі оцінки впровадження інновацій. Наведено методи теорії ігор, що використовуються під час пошуків оптимальної стратегії.en_US
dc.description.abstractRU: В статье проведен анализ существующих исследований в области управления инновационным развитием предприятий и рисков внедрений инноваций. В процессе исследования авторами установлена необходимость разработки экономико-математической модели процесса управления инновационными изменениями, что позволит предупредить риски и определить эффективность внедрения инноваций. При построении экономико-математической модели было доказано, что в связи с особенностями отрасли пищевой промышленности необходимо перейти от задач линейного программирования до стохастических задач по вероятностным ограничениями. Приведены этапы анализа экономического риска при внедрении инноваций. Предложено использование теории игр в процессе оценки внедрения инноваций. Приведены методы теории игр, используемых при поисках оптимальной стратегии.-
dc.description.abstractEN: The article analyzes existing research in the field of innovation development management of enterprises and risks of innovations implementation. Today, innovation is the basis for the development of food industry enterprises. They determine the pace and extent of enterprise development, as well as their structural changes. The introduction of innovations enables the creation of advanced production technologies and the development of new products based on them, which allow the production to increase the quality of production, reduce the cost and provide the company with a competitive edge. However, experience shows that innovation is facing a number of difficulties and economic failures. The source of these failures is the management of innovations and their direct introduction into the production process. In the course of the research, the authors determined the necessity of developing an economic-mathematical model of the process of managing innovation, which would prevent risks and determine the effectiveness of the introduction of innovations. It is established that the use of the hierarchy of economic and mathematical models allows us to apply considerably more number of factors than with autonomous economic and mathematical models. It has been established that it is necessary to create such a class of economic and mathematical models that allow determining the level of necessary security for certain types of resources and their systemic influence on the formation of profit, that is, the efficiency of the use of the implemented innovation. When constructing an economics-mathematical model it was proved that in connection with the peculiarities of the food industry, it is necessary to move from the tasks of linear programming to stochastic problems with probabilistic constraints. The stages of economic risk analysis in the implementation of innovations are presented. The authors propose the use of game theory in the process of evaluating the implementation of innovations. The methods of game theory are used in search of optimal strategy. It is proved that the use of economic-mathematical models and game theory in introducing innovations at food industry enterprises and management will allow us to rationally choose the necessary management and substantiate its effectiveness.-
dc.language.isouken_US
dc.subjectінноваціїen_US
dc.subjectризикиen_US
dc.subjectуправлінняen_US
dc.subjectекономіко-математична модельen_US
dc.subjectхарчова промисловістьen_US
dc.subjectпідприємствоen_US
dc.subjectтеорія ігорen_US
dc.subjectинновацииen_US
dc.subjectрискиen_US
dc.subjectуправлениеen_US
dc.subjectэкономико-математическая модельen_US
dc.subjectпредприятиеen_US
dc.subjectтеория игрen_US
dc.subjectпищевая промышленностьen_US
dc.subjectinnovationsen_US
dc.subjectrisksen_US
dc.subjectmanagementen_US
dc.subjecteconomic and mathematical modelen_US
dc.subjectfood industryen_US
dc.subjectenterpriseen_US
dc.subjectgame theoryen_US
dc.titleМоделювання процесу управління ризиками під час упровадження інновацій на підприємствах харчової промисловостіen_US
dc.title.alternativeМоделирование процесса управление рисками при внедрении инноваций на предприятиях пищевой промышленностиen_US
dc.title.alternativeModeling the risk management process in implementation of innovations at food industry enterprisesen_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:№ 4 (21)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Zhebka.pdf304,51 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.