Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2525
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Кравчук, Наталія Іванівна | - |
dc.contributor.author | Кравчук, Наталья Ивановна | - |
dc.contributor.author | Kravchuk, Nataliia | - |
dc.contributor.author | Данилюк, Ярослав Олександрович | - |
dc.contributor.author | Данилюк, Ярослав Александрович | - |
dc.contributor.author | Danyliuk, Yaroslav | - |
dc.date.accessioned | 2020-01-30T11:18:30Z | - |
dc.date.available | 2020-01-30T11:18:30Z | - |
dc.date.issued | 2019-12 | - |
dc.identifier | http://www.easterneurope-ebm.in.ua/journal/23_2019/8.pdf | - |
dc.identifier.citation | Кравчук Н. І. Ретроспективний аналіз та сучасні тренди світового ринку м’яса в контексті формування продовольчої безпеки / Н. І. Кравчук, Я. О. Данилюк // Східна Європа: економіка, бізнес та управління. – 2019. – № 23. – С. 43-49. | en_US |
dc.identifier.uri | http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2525 | - |
dc.description.abstract | UK: У статті розглянуто динаміку ринку м’яса у світі за період з 1961 по 2018 рр. Проаналізовано основні тенденції виробництва м’ясопродукції на глобальному ринку та у розрізі країн. Визначено місце окремих країн у забезпеченні м’ясопродукцією зростаючого попиту. Охарактеризовано структуру виробництва м’яса за видами у динаміці за досліджуваний період. Наведено тренди споживання м’яса у світі в цілому та у країнах зокрема. Ідентифіковано основні фактори, що визначають обсяги та структуру споживання м’яса, головними серед яких є доступність, доходність, платоспроможність, ціни, традиції, релігійні вірування та переконання. Встановлено відмінності у раціоні населення країн, що розвиваються, та індустріально розвиненого суспільства. Побудовано динамічний ряд країн світу за показником споживання м’яса на одну особу, визначено середньосвітовий рівень та позначено країни, що перебувають у стані продовольчої незахищеності населення. Обґрунтована необхідність збільшення доступності м'ясних продуктів у країнах з низьким рівнем розвитку та зупинення надмірного споживання у розвинутих. | en_US |
dc.description.abstract | RU: В статье рассмотрена динамика рынка мяса в мире за период с 1961 по 2018 гг. Проведен анализ основных тенденций производства мясопродукции на глобальном рынке и в разрезе стран. Определено место отдельных стран в обеспечении мясопродукции растущего спроса. Охарактеризована структура производства мяса по видам в динамике за исследуемый период. Приведены тренды потребления мяса в мире в целом и странах в частности. Идентифицированы основные факторы, определяющие объемы и структуру потребления мяса, главными из которых являются доступность, доходность, платежеспособность, цены, традиции, религиозные верования и убеждения. Установлены различия в рационе населения развивающихся стран и индустриально развитого общества. Построен динамический ряд стран мира по показателю потребления мяса на душу населения, определен среднемировой уровень и обозначены страны, находящиеся в состоянии продовольственной незащищенности населения. Обоснована необходимость увеличения доступности мясных продуктов в странах с низким уровнем развития и сокращения чрезмерного потребления в развитых. | - |
dc.description.abstract | EN: The article examines the dynamics of the meat market in the world from 1961 to 2018. The role and importance of meat products in the human diet are stated, the necessity of balanced nutrition, saturated with products of animal origin, is proved.The main trends of meat production in the world market and by country are analyzed. The global redistribution of market shares among meat producers over the last 5 decades, including Europe, North America and Asia, has been tracked. The macro-regional structure of meat production in the world is calculated. The place of certain countries in supply of meat products with increasing demand has been identified. The structure of meat production by types during its development during the studied period is characterized. The main differences were found in the production of meat of different countries, in particular the sharp increase in the supply of poultry meat. The trends of meat consumption in the world as a whole and in specific countries are described. The main factors that determine the volume and structure of meat consumption are identified, among which the most important are availability, profitability, solvency, prices, traditions, religious beliefs and beliefs. There is a regularity between different locations of soft people and equal economic and industrial countries. Differences in population nutrition in developing countries and in industrial society have been identified. The time series of the countries for meat consumption per capita is developed, the world average and the food insecurity countries are determined. The negative effects of excessive consumption of red meat in industrialized countries, including the USA, are outlined. The relationship between increased demand and increasing population in the world and increasing its income has been investigated. Identified countries that are at risk of food insecurity because they consume less than the recommended standard and the world average: Iran, Turkey, Philippines, Egypt, Thailand, Pakistan, Indonesia, Nigeria, India, Ethiopia, or low-level traditions development. The necessity to increase the availability of meat products in underdeveloped countries and to stop excessive consumption in developed countries is substantiated. | - |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.subject | світовий ринок | en_US |
dc.subject | м’ясо | en_US |
dc.subject | продовольство | en_US |
dc.subject | виробництво | en_US |
dc.subject | споживання | en_US |
dc.subject | мировой рынок | en_US |
dc.subject | мясо | en_US |
dc.subject | продовольствие | en_US |
dc.subject | производство | en_US |
dc.subject | потребление | en_US |
dc.subject | world market | en_US |
dc.subject | meat | en_US |
dc.subject | food | en_US |
dc.subject | production | en_US |
dc.subject | consumption | en_US |
dc.title | Ретроспективний аналіз та сучасні тренди світового ринку м’яса в контексті формування продовольчої безпеки | en_US |
dc.title.alternative | Ретроспективный анализ и современные тренды мирового рынка мяса в контексте формирования продовольственной безопасности | en_US |
dc.title.alternative | Retrospective analysis and current trends of the world meat market in the context of food security | en_US |
dc.type | Article | en_US |
Розташовується у зібраннях: | № 6 (23) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Kravchuk.pdf | 333,18 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.