Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2589
Назва: Особливості планування діяльності менеджерів готельно-ресторанного бізнесу
Інші назви: Особенности планирования деятельности менеджеров гостинично-ресторанного бизнеса
Features of planning of hotel and restaurant business management activities
Автори: Гузар, Уляна Євгенівна
Гузар, Ульяна Евгеньевна
Huzar, Uliana
Коркуна, Орислава Іванівна
Коркуна, Орислава Ивановна
Korkuna, Oryslava
Ключові слова: планування
управління часом
менеджер
техніки планування часу
стратегічні цілі
готельно-ресторанний бізнес
планирование
управление временем
менеджер техники планирования времени
стратегические цели
гостинично-ресторанный бизнес
planning
time management
manager
time planning techniques
strategic goals
hotel and restaurant business
Дата публікації: гру-2019
Бібліографічний опис: Гузар У. Є. Антикризове управління підприємством як передумова підвищення його фінансової стійкості / У. Є. Гузар, О. І. Коркуна // Східна Європа: економіка, бізнес та управління. – 2019. – № 23. – С. 267-273.
Короткий огляд (реферат): UK: Ефективне планування діяльності менеджерів є основним інструментом управління в готельноресторанному бізнесі, адже допомагає визначити систему дій та рішень, які ведуть до досягнення підприємством поставлених цілей. Аналіз наукових досліджень дає змогу стверджувати, що планування – функція управління, формування образу майбутнього і прийняття рішень для успішного функціонування виробництва, яке передбачає застосування сучасних принципів. З розвитком інформаційних технологій з’являється все більше гнучких, швидких і зручних систем особистого тайм-менеджменту, які рекомендуємо розглядати як «золоті» правила планування часу: принципи Парето, Зайверта та метод АВС. На допомогу менеджерам готельно-ресторанного бізнесу у напрямі формування стратегічних цілей та їх досягнення прийде популярна та ефективна методика тайм-менеджменту – піраміда Франкліна. Завдання ефективного використання робочого часу завжди актуальне для менеджерів готельно-ресторанного бізнесу тому, що вони управляють не тільки власним часом, але і робочим часом своїх підлеглих.
RU: Эффективное планирование деятельности менеджеров является основным инструментом управления в гостинично-ресторанном бизнесе, ведь помогает определить систему действий и решений, которые ведут к достижению предприятием поставленных целей. Анализ научных исследований позволяет утверждать, что планирование – функция управления, формирования образа будущего и принятия решений для успешного функционирования производства, которая предусматривает применение современных принципов. С развитием информационных технологий появляется все больше гибких, быстрых и удобных систем личного тайм-менеджмента, которые рекомендуем рассматривать как «золотые» правила планирования времени: принципы Парето, Зайверта и метод АВС. На помощь менеджерам гостинично-ресторанного бизнеса в направлении формирования стратегических целей и их достижения придет популярная и эффективная методика тайм-менеджмента – пирамида Франклина. Задача эффективного использования рабочего времени всегда актуален для менеджеров гостинично-ресторанного бизнеса потому, что они управляют не только собственным временем, но и рабочим временем своих подчиненных.
EN: Effective planning of the activities of managers is the main management tool in the hotel and restaurant business, as it helps to determine the system of actions and decisions that lead to the achievement of the set goals. It is thanks to the successful planning of the hotel and restaurant business that they can avoid mistakes and make effective use of their potential. The analysis of scientific researches allows to confirm that planning is a function of management, formation of image of the future and decision-making for successful functioning of production. The modern principles of effective planning for the activities of managers include: willpower, systematic, orderly, perspective, optimality, balance, scale. With the advancement of information technology, more and more flexible, fast and convenient personal time management systems are emerging, which we recommend to consider as the “golden” rules of time planning: Pareto, Seyvert principles, and the ABC method. successful, effective manager must know his business, be able to manage, be able to set goals and achieve them. A popular and effective time-management technique, the Franklin Pyramid, will come to the aid of the hotel and restaurant business managers in shaping their strategic goals and achieving them. An interesting and effective method of time management is the Pomodoro technique, which is suitable for employees in any field of activity. A well-designed daily plan is very easy to execute: as a rule, unless there are numerous surprises and obstacles, the daily plan is executed seamlessly, easily and naturally. If you still encounter difficulties with the plan, you can overcome them with interesting and effective TM techniques: “Elephant eating”, “Swiss cheese”, “Leave disgust – eat a frog”. The task of efficient use of working time is always relevant for managers of the hotel and restaurant business because they manage not only their own time, but also the working time of their subordinates. The manager must remember that effective organization of time is not his personal matter, it is a measure of respect for colleagues, a sign that can be judged on his business qualities and an elementary sign of a cultural person.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2589
Інші ідентифікатори: http://www.easterneurope-ebm.in.ua/journal/23_2019/41.pdf
Розташовується у зібраннях:№ 6 (23)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Huzar.pdf289,99 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.