Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2616
Назва: | Foreign experience to improve the competitiveness of regions in accordance with the development of the travel and hotel restaurant industry |
Інші назви: | Зарубіжний досвід підвищення конкурентоспроможності регіонів за рахунок розвитку туристичної й готельно-ресторанної галузі |
Автори: | Osipenko, Krystyna Осипенко, Кристина Валеріївна |
Ключові слова: | tourism regional tourism regional competitiveness hotel and restaurant industry international tourism туризм регіональний туризм регіональна конкурентоспроможність готельно-ресторанна галузь міжнародний туризм |
Дата публікації: | кві-2019 |
Бібліографічний опис: | Osipenko K. Foreign experience to improve the competitiveness of regions in accordance with the development of the travel and hotel restaurant industry / K. Osipenko // Економічний простір. – 2019. – № 144. – С. 45-53. |
Короткий огляд (реферат): | EN: The foreign experience of increasing the competitiveness of regions through the
development of tourism and hotel and restaurant industry has been analyzed in this
article. It has been determined that certain competitive advantages inherent to each
region become important, which, if successfully used and effective combination, can
ensure the priority of its development in a competitive environment. In this context,
tourism and hotel and restaurant industries, which are among the most profitable sectors
of the world economy, are becoming increasingly important for the development of the
economy and the social sphere of the region. It has been outlined that taking into account
certain competitive advantages that are inherent to each region, their successful use and
effective combination are important, which allows to ensure the priority of regional
development in a competitive environment. Accordingly, the tourist and hotel-restaurant
industry are among the most lucrative sectors of the world economy and are becoming
more and more important for the development of the economy and the social sphere of
the region. It was determined that it is precisely because of the active and successful
advancement of these sectors in the market that it is possible to increase the
competitiveness of the regions of the country, to increase their socio-economic
development. It is stated that it is precisely because of the active and successful
advancement of these industries in the market that it is possible to increase the
competitiveness of the regions of the state, to increase their socio-economic
development. Thus, the purpose of the scientific floor is to deepen the theoretical
foundations for the development of the competitiveness of the regions at the present
stage and to develop recommendations on the enhancement of the role of the hotel and
restaurant economy in its enhancement. In the article, the author paid attention to the
analysis and development of the directions of hotel industry development in the regions
of Ukraine through the development of tourism and hotel and restaurant industry.
Deeper and more precise theoretical positions regarding the development of the
competitiveness of the region. Recommendations for strengthening the role of the hotel
and restaurant industry are systematized. UK: У статті проаналізовано зарубіжний досвід підвищення конкурентоспроможності регіонів за рахунок розвитку туристичної й готельно-ресторанної галузі. Визначено, що важливого значення набувають властиві кожному регіону певні конкурентні переваги, які при вдалому використанні й ефективній комбінації можуть забезпечувати пріоритет його розвитку в умовах конкуренції. В цьому контексті, одним з ключових векторів розвитку економіки та соціальної сфери регіону стає туристична та готельно-ресторанна галузі, які є одними з високорентабельних галузей світової економіки. Окреслено, що враховуючи певні конкурентні переваги, які притаманні кожному регіону, важливого значення набуває їх успішне використання та ефективне поєднання, що дозволяє забезпечити пріоритет регіонального розвитку в конкурентному середовищі. Відповідно туристична та готельно-ресторанна індустрія є одними з найбільш прибуткових галузей світової економіки та стають все більш важливими для розвитку економіки та соціальної сфери регіону. Було визначено, що саме через активне та успішне просування цих галузей на ринку можна посилити конкурентоспроможність регіонів країни, підвищити рівень їх соціально-економічного розвитку. Окреслено, що саме завдяки активному та успішному просуванню цих галузей на ринку можливо посилити конкурентоспроможність регіонів держави, підвищити рівень їх соціально-економічного розвитку. Від так, мета наукової статі полягає у поглибленні теоретичних основ розвитку конкурентоспроможності регіонів на сучасному етапі та в розробці рекомендацій щодо активізації ролі готельно-ресторанного господарства у її підвищенні. У статті, автором було приділено увагу аналізу та розробці напрямів розвитку готельного господарства в регіонах України через розвиток туристичної та готельно-ресторанної індустрії. Поглиблено та уточнено теоретичні позиції щодо розвитку конкурентоспроможності регіону. Систематизовано рекомендації щодо посилення ролі готельної та ресторанної індустрії. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2616 |
Інші ідентифікатори: | DOI 10.30838/ P.ES.2224.230419.60.474 http://economicspace.pgasa.dp.ua/article/view/179938 |
Розташовується у зібраннях: | № 144 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Osipenko.pdf | 870,11 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.