Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/5046
Назва: Концепція управління стратегічним розвитком підприємства готельного господарства
Інші назви: Concept of managing the strategic development of hotel industry enterprise
Автори: Завідна, Людмила Дмитрівна
Zavidna, Liudmyla
Ключові слова: стратегія
формування стратегії розвитку
підприємства готельного господарства
концепція управління стратегічним розвитком підприємства
стратегічний аналіз
управлінські рішення
стратегічні рішення
strategy
formation of development strategy
hotel business
concept of strategic development management of enterprise
strategic analysis
management decisions
strategic decisions
Дата публікації: січ-2020
Бібліографічний опис: Завідна Л. Д. Концепція управління стратегічним розвитком підприємства готельного господарства / Л. Д. Завідна // Економічний простір. – 2020. – № 153. – С. 51-55.
Короткий огляд (реферат): UK: Вибір і формування стратегії в бізнесі є одними з провідних питань в управлінні, що дають змогу підприємству визначити напрями та способи руху до досягнення цілей. На основі теоретичних та методологічних підходів дослід-ження стратегічного менеджменту розроблено концепцію формування стратегії розвитку підприємства готельного господарства, у якій враховано галузеву специфіку та запропоновано оптимізувати процес вибору, узгодження та реалізації конкурентної, фінансової, кадрової стратегії, стратегії управління якістю та управління ризиками, що сприятиме підвищенню ефективності прийняття та імплементації стратегічних рішень у процесі вирішення завдань стратегічного розвитку підприємства готельного господарства. Задля забезпечення горизонтальної та вертикальної ієрархічності підходів до визначення цільових орієнтирів розвитку підприємств та розроблення управлінських заходів, спрямованих на їх досягнення, створено науково-методологічний підхід до концепції управління стратегічним розви-тком підприємства готельного господарства.
EN: Adaptation of enterprises activity to the turbulence of economic processes in the internal and external environment requires the system of interrelated views and approaches to the rational and efficient management of enterprise strategic development. On the basis of theoretical and methodological approaches to investigation of strategic management author has suggested the concept approach to stages of development strategy formation for hotel industry enterprise. It takes into account the industry specificity and proposes to optimize the process of selection, coordination and implementation of competitive, financial, human resources, quality control and risk management strategies that will facilitate the increase of efficiency in taking and implement-ing the strategic decisions in process of solving the objectives of strategic development of hotel industry enterprise. Present approach is based on the analysis of external and internal environment and their relevance to the global objective of enterprise development that will help to achieve a significant economic stability. Failure to solve the actual problems in modeling the control processes of strategic development of hotel industry enterprise led to elaboration of scientific and methodological ap-proach to concept of managing the enterprise strategic development that is being a system of interrelated views and approaches to understanding of its essence, in which author suggests to distinguish two research levels for carrying out analysis and taking management decisions related to organizational development: level of understanding of development and its management in the enterprise, and level of strategic development as a process of ensuring the progressive changes in the long term perspec-tive, which provides horizontal and vertical hierarchy of approaches to defining the targets in development of hotel industry enterprises and arrangement of management activities aimed at achieving them. That is why an efficient and clearly defined strategy makes an enterprise strong and sustainable in financial and competitive relation on the market of hospitality services.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/5046
Інші ідентифікатори: DOI: https://doi.org/10.32782/2224-6282/153-9
http://www.prostir.pdaba.dp.ua/index.php/journal/article/view/450/438
Розташовується у зібраннях:№ 153

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Zavidna Liudmyla.pdf585,33 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.