Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/544
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorВітько, Даніїл Олександрович-
dc.contributor.authorVitko, Daniil-
dc.date.accessioned2019-05-16T13:09:07Z-
dc.date.available2019-05-16T13:09:07Z-
dc.date.issued2017-04-
dc.identifierhttp://nbuv.gov.ua/UJRN/ecpros_2017_120_4-
dc.identifier.citationВітько Д. О. Аналіз міжнародної конкурентоспроможності української аграрної продукції / Д. О. Вітько // Економічний простір. - 2017. - № 120. - С. 15-23.en_US
dc.identifier.urihttp://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/544-
dc.description.abstractUK: В статті проаналізовано динаміку міжнародної конкурентоспроможності української аграрної продукції на міжнародному ринку та ринку країн ЄС-28. Для цього було використано індекс виявлених порівняльних переваг (RCA1) та відносної експортної переваги (RXA). Аналіз показав, що аграрна продукція українських виробників має вищий рівень конкурентних переваг на ринку ЄС у порівнянні з міжнародним ринком. Продукція рослинного походження, зокрема: зернові культури, жири та олії тваринного та рослинного походження, рослинні матеріали для виготовлення плетених виробів, насіння і плоди олійних рослин, має сильну конкурентоспроможність на міжнародному ринку та ЄС-28. Серед продуктів тваринного походження, лише молоко та молочні продукти, яйця птиці мають слабкий тип порівняльних переваг. У цілому, товарні групи аграрного сектору протягом аналізованого періоду мали відносно стабільну динаміку виявлених порівняльних переваг. Лише для молока та молочних продуктів, яєць птиці, натурального меду серед продуктів тваринного походження, та продукції борошномельно-круп’яної промисловості серед продукції рослинного походження міжнародна конкурентоспроможність зменшилася з істотної до слабкоїen_US
dc.description.abstractEN: The international competitiveness of Ukrainian agricultural products on the international market and EU-28 markets is analyzed in the article. The indexes of revealed comparative advantages (RCA1) and relative export advantages (RXA) were used to achieve the research aim. The Ukrainian agricultural products were found to have higher level of competitive advantages on the EU market, compared to international market. Best rates of RCA and RXA were found for plant products, including cereals, animal or vegetables fats and oils, oil seeds and oleaginous fruits, vegetable plaiting materials. Dairy produce, birds' eggs; natural honey are the only products of animal origin, having weak type of comparative advantage. In general, the agrarian product groups had relatively stable dynamics of revealed comparative advantages during the analyzed period. The international competitiveness has decreased from substantial to weak only for milk and milk products, eggs, poultry, honey (among animal products), and products of the milling industry (among plant products).-
dc.language.isouken_US
dc.subjectміжнародна конкурентоспроможністьen_US
dc.subjectміжнародні ринкиen_US
dc.subjectвиявлені порівняльні перевагиen_US
dc.subjectвідносна експортна перевагаen_US
dc.subjectаграрна продукціяen_US
dc.subjectinternational competitivenessen_US
dc.subjectinternational marketsen_US
dc.subjectrevealed comparative advantageen_US
dc.subjectrelative export advantageen_US
dc.subjectagricultural productsen_US
dc.titleАналіз міжнародної конкурентоспроможності української аграрної продукціїen_US
dc.title.alternativeAnalysis of ukrainian agricultural products’ international competitivenessen_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:№ 120

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vitko.pdf266,75 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.