Please use this identifier to cite or link to this item:
http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6828
Title: | Crisis management models for hospitality industry during COVID-19 |
Other Titles: | Моделі управління кризою для сфери гостинності під час КОВІД-19 |
Authors: | Petruk, Tetyana Петрук, Тетяна Миколаївна |
Keywords: | coronavirus crisis management hotels hospitality industry crisis models коронавірус управління кризами готелі індустрія гостинності кризові моделі |
Issue Date: | Sep-2020 |
Citation: | Petruk Т. Crisis management models for hospitality industry during COVID-19 / Т. Petruk // Економічний простір. – 2020. – № 159. – С. 102-106. |
Abstract: | EN: Global coronavirus crisis has affected many spheres of economy including the hotel industry. To the larger scale, all travel industry sectors have been heavily affected. As hotel industry is part of economic growth and has a substantial share in world economy, tools need to be developed to create and implement a functionable crisis management model for the hospitality industry worldwide. Unfortunately, current crisis management models which are offered by scientific research have not proven their effectiveness in current situation. Households and economies are left on their own to manage crisis situation and create their own functioning crisis management models. Based on research in the field, we have analyzed the situation and offer tools for creating a working crisis management model for hotels and other accommodation establishments. The article has a practical application and can be used by the hotel operators as guideline. UK: Глобальна коронавірусна криза торкнулася багатьох сфер економіки, включаючи готельну індустрію. У більшому масштабі всі сектори туристичної галузі зазнали сильних наслідків. Оскільки готельна індустрія є частиною економічного зростання і має значну частку у світовій економіці, необхідно розробити інструменти для створення та впровадження функціональної моделі управління кризовими ситуаціями для індустрії гостинності у всьому світі. Складність коронавірусної кризи в умовах глобальної економіки полягає в першу чергу у тому, що її складно оцінити лише з однієї сфери впливу, оскільки поширення коронавірусу в світі спричинило низку менших криз, в тому числі кризу людської свідомості, коли туристи відмовляються подорожувати, вбачаючи у цьому ризики для свого здоров’я. Крім цього, відсутність практичних моделей управління кризою, які могли б бути використані в даному випадку, лише погіршує ситуацію. На жаль, нинішні моделі антикризового управління, які пропонуються науковими дослідженнями, не довели свою ефективність у сучасній ситуації. Домогосподарствам та економікам залишається самостійно управляти кризовою ситуацією та створювати власні діючі моделі управління кризовими ситуаціями. Багато компаній на власний ризик створюють моделі виходу із ситуації. Однак, запропоновані моделі можуть не підходити готелям різних категорій в залежності від їх розміру, масштабу, або місцезнаходження. Саме тому виникає потреба у виявленні загальних елементів для створення моделі універсального типу, яка могла б слугувати основою для прикладних моделей управління кризою кожним окремим господарським суб’єктом. На основі досліджень у цій галузі ми проаналізували ситуацію та запропонували інструменти для створення діючої моделі управління кризисними ситуаціями для готелів та інших закладів розміщення. Наведено приклади антикризових моделей, що застосовуються готелями вже на даний момент. Проаналізовано пристосованість різних типів антикризових моделей управління до сучасної кризової ситуації, що викликана розповсюдженням коронавірусу у світі. Стаття має практичне застосування і може бути використана готельними операторами як орієнтир. |
URI: | http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6828 |
Other Identifiers: | http://www.prostir.pdaba.dp.ua/index.php/journal/issue/view/31 DOI: https://doi.org/10.32782/2224-6282/159-21 |
Appears in Collections: | № 159 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Petruk.pdf | 417,41 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.