Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/892
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorРазінькова, Міла Юріївна-
dc.contributor.authorRazinkova, Mila-
dc.date.accessioned2019-06-18T07:33:00Z-
dc.date.available2019-06-18T07:33:00Z-
dc.date.issued2018-08-
dc.identifierhttp://economicspace.pgasa.dp.ua/article/view/151565/150454-
dc.identifier10.30838/P.ES.2224.290818.192.189-
dc.identifier.citationРазінькова М. Ю. Методичне забезпечення формування та проведення контролінгу зовнішньоекономічної діяльності підприємств туристичного та готельно-ресторанного бізнесу / М. Ю. Разінькова // Економічний простір. – 2018. – № 135. – С. 192-202.en_US
dc.identifier.urihttp://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/892-
dc.description.abstractUK: Дана стаття присвячена методичним передумовам створення та здійсненню контролінгу щодо зовнішньоекономічної діяльності компаній туристичної та готельно-ресторанної сфер. Встановлено складові, що обумовлюють рішення щодо імплементації контролінгу. Розроблено стадії всесторонньої методики імплементації системи контролінгу зовнішньоекономічних процесів компаній туристичного та готельно-ресторанного бізнесу. Дані стадії включають: відстеження усіх процесів компанії та їх стану, а також зовнішньоекономічної діяльності підприємства, оцінка стану сукупної діяльності компанії та її зовнішньоекономічної діяльності, встановлення форм реалізації контролінгу зовнішньоекономічної діяльності організації, створення сукупності контрольованих показників, визначення еталонного рівня значень контрольованих показників. Також стадії включають: встановлення зовнішніх юридичних чинників змін у зовнішньоекономічних процесах компанії, оцінювання зовнішньоекономічної діяльності компанії, аналіз та регулювання заданого перебігу зовнішньоекономічних процесів підприємства, впровадження регулювання відхилення значень контрольованих індексів ЗЕДП, створення рішень в сфері менеджменту зовнішньоекономічної діяльності компанії, базуючись на змісті звітів.en_US
dc.description.abstractEN: The article provides methodical support for the formation and implementation of controlling of foreign economic activity of enterprises of tourist and hotel and restaurant business. The components that determine the decision to implement controlling are established. The stages of comprehensive methodology for the implementation of the control system of foreign economic processes of tourist companies and hotel and restaurant business have been developed. These stages include: tracking all processes of the company and their status, as well as foreign economic activity of the enterprise, assessing the state of the company's total activity and its foreign economic activity, establishing forms for the control of the foreign economic activity of the organization, creating a set of monitored indicators, determining the reference level of values of the monitored indicators. Also, the stages include: the establishment of external legal factors of changes in the foreign economic processes of the company, evaluation of foreign economic activity of the company, analysis and regulation of the specified course of foreign economic processes of the enterprise, implementation of regulation of deviations of values of controlled indexes of foreign economic activity of enterprises, creation of solutions in the field of management of foreign economic activity of the company, based on the content of the reports.-
dc.language.isouken_US
dc.subjectготельно-ресторанний бізнесen_US
dc.subjectЗЕДen_US
dc.subjectконтролінгen_US
dc.subjectпідприємстваen_US
dc.subjectтуристичний бізнесen_US
dc.subjecthotel and restaurant businessen_US
dc.subjectforeign tradeen_US
dc.subjectcontrollingen_US
dc.subjectenterprisesen_US
dc.subjecttourist businessen_US
dc.titleМетодичне забезпечення формування та проведення контролінгу зовнішньоекономічної діяльності підприємств туристичного та готельноресторанного бізнесуen_US
dc.title.alternativeMethodological support for the formation and control of foreign economic activity of enterprises of tourist and hotel and restaurant businessen_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:№ 135

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Razinkova.pdf576,37 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.